OLEJE ŚWIATA

Oleje Świata to linia wysokiej jakości olejów ze wszystkich stron świata. To bogactwo smaku, zamknięte w eleganckich, szklanych butelkach. Nasze oleje powstają ze starannie wyselekcjonowanych nasion i owoców. Dzięki temu są wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a ciemna, szklana butelka dodatkowo chroni przed utlenianiem cennych wartości odżywczych, m.in. kwasów omega 3-6-9.

Olej arachidowy
250 ml

Olej arachidowy, 250 ml

Olej arachidowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzeszków ziemnych. Jego delikatna orzechowa nuta oraz słodkawy posmak czynią z niego idealny dodatek do deserów, lodów, sosów oraz do polewania ryżu z owocami, budyniu, naleśników i racuchów. Można go używać do wszelkiego rodzaju potraw na zimno.

Pełny opis produktu

Olej arganowy
250 ml

Olej arganowy, 250 ml

Olej arganowy to jeden z najbardziej cenionych olejów na świecie. Od dawna wykorzystywany jest do celów kulinarnych. Charakteryzuje się przyjemnym, orzechowym aromatem oraz wyrazistym smakiem. Olej arganowy ma zastosowanie w kuchni jako dodatek do sałatek, sosów, potraw z ryb i mięs. Znakomicie smakuje w połączeniu z białym pieczywem.

Pełny opis produktu

Olej konopny
250 ml

Olej konopny, 250 ml

Olej konopny posiada korzenno-orzechowym smak i zapach. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno. Olej konopny charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3.

Pełny opis produktu

Olej krokoszowy
250 ml

Olej krokoszowy, 250 ml

Olej krokoszowy tłoczony jest na zimno z nasion krokosza barwierskiego. Jest wyśmienitym olejem, znanym już w czasach starożytnych, produkowanym z myślą o dostarczeniu nowych doznań smakowych. Polecany jest do stosowania na zimno do surówek, sałatek, dipów, sosów i past.

Pełny opis produktu

Olej lniany
250 ml

Olej lniany, 250 ml

Olej lniany powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Olej lniany to źródło kwasów tłuszczowych omega-3.

Pełny opis produktu

Olej lniany
500 ml

Olej lniany, 500 ml

Olej lniany powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Olej lniany to źródło kwasów tłuszczowych omega-3.

Pełny opis produktu

Olej sezamowy
250 ml

Olej sezamowy, 250 ml

Olej sezamowy otrzymywany jest ze starannie wyselekcjonowanych prażonych nasion sezamu. Posiada bogate walory aromatyczne i smakowe. Ze względu na charakterystyczny ostry smak i intensywny zapach jest jednym z podstawowych składników dań kuchni azjatyckiej. Idealnie nadaje się do surówek, sałatek, sosów oraz dipów.

Pełny opis produktu

Olej z lnianki
250 ml

Olej z lnianki, 250 ml

Olej z lnianki, zwany także rydzowym, uzyskiwany jest z nasion lnicznika siewnego metodą tłoczenia na zimno. Ze względu na swój wyrazisty smak polecany jest jako dodatek do surówek, sałatek, pieczywa oraz przygotowywanych na zimno potraw mięsnych i rybnych. Olej z lnianki charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych oraz wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3.

Pełny opis produktu

Olej z ostropestu
250 ml

Olej z ostropestu, 250 ml

Olej z ostropestu otrzymywany jest z wysokiej jakości owoców ostropestu plamistego (Silybum marianum L.) metodą tłoczenia na zimno. Olej ten charakteryzuje się wyraźnym aromatem. Z tego względu stanowi doskonały dodatek do surówek, sałatek i innych potraw przygotowywanych na zimno.

Pełny opis produktu

Olej z pestek dyni
250 ml

Olej z pestek dyni, 250 ml

Olej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem. Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Doskonale nadaje się również do przyrządzania deserów.

Pełny opis produktu

Olej z pestek dyni
500 ml

Olej z pestek dyni, 500 ml

Olej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem. Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Doskonale nadaje się również do przyrządzania deserów.

Pełny opis produktu

Olej z pestek winogron
500 ml

Olej z pestek winogron, 500 ml

Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron i posiada delikatny smak. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem, właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.

Pełny opis produktu

Oliwa z oliwek
500 ml

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 500 ml

Oliwa z oliwek Extra Virgin z pierwszego tłoczenia, to najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa ta posiada bogaty aromat i wyjątkowy smak. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowana do potraw na zimno, sałatek i sosów. Jest wspaniałym dodatkiem do dań z makaronem, ryżem i owocami morza.

Pełny opis produktu

Olej rzepakowy
500 ml

Olej rzepakowy, 500 ml

Olej rzepakowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, które sprawiają, iż jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno oraz surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past. Charakteryzuje się także wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3.

Pełny opis produktu

Olej ryżowy
500 ml

Olej ryżowy, 500 ml

Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się do smażenia, gdyż w małym stopniu wchłaniany jest przez potrawy na nim przygotowane. Dzięki temu dania zachowują swój oryginalny smak. Można go stosować również na zimno, jako dodatek do sałatek, surówek oraz wszelkiego rodzaju sosów i dressingów.

Pełny opis produktu

więcej informacji

www